Korálky - nové projekty aneb Už-zas-karanténní speciál, pt. 5

 V posledním článku jsme se rozloučili s uplynulým říjnem a také proběhnuvším OC-toberem. Nyní by bylo možná záhodno si od článků plných kreseb trochu odpočinout, a to...

Pro změnu další šperkařinou! Yay!

/25/ Záměrně nesourodý pár VELKÝCH kytek

Víte co... jako ponožky Dedoles :D


*

/26/ Červené čtverečky

Tenhle náramek má několik nesporných výhod - když se kus roztrhne, nemusí se předělávat celý náramek. Dá se snadno poskládat & nezabírá tím pádem při skladování příliš místa. A hlavně vypadá fancy.


*

/27/ Ploškovaná kytka

Zatoužila jsem otestovat něco nového, a tak jsem si někdy na začátku léta přes skupinu na FB objednala u korálkářky Šárky Dvořákové "stavebnici" => balíček materiálu s návodem na tenhle náhrdelník. Nakonec... proč ne?

P.s. - tohle kvítko tady mělo teoreticky být už v minulém díle. Prakticky? Ztratilo se mi mezi fotkami v telefonu a já zapomněla.


*

/28/ Divadelní

Je snad libo něco nenápadnějšího?

Ad pojmenování - přišla s tím mamka. Jestli prý by si ho nemohla někdy půjčit do divadla, až ten shit venku přejde.


*

/29/ Síťovaná dutinka

Ugh... jen se na něj podívám a začne se mi ozývat fantomová bolest v zádech :D 

Hele, skoro o nic nejde, tohle je jedna z těch jednodušších technik... ale ono. To. Přibývá. TAK STRAŠNĚ POMALU! Tuplem ještě na náhrdelník jako tenhle (celková délka cca 21 centimetrů; myslela jsem, že mě to zabije)


*

/30/ Hvězdičky





Opět platí, že není-li uvedeno jinak, bylo k výrobě všech projektů užito návodů z různých ročníků časopisu Korálki. Výjimkami jsou v tomto případě č. #27 (Ploškovaná kytka, návod Šárka Dvořáková) & #30 (Hvězdičky, návod najdete tady)

Komentáře

  1. Před lety mě taky bavilo korálkování, ale spíš jsem tíhla k drátování než k šití, ne které jsem neměla nervy :-)
    Ten nápad s šitými kousky navázanými na očka - u náramku - je dost dobrý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem teda drátování zkoušela jen jednou (nebo bych měla říct "půlkrát", protože tu druhou náušnici jsem nikdy nedokončila?) a na to jsem neměla nervy zas já :D I když si teď už nějakou dobu slibuju, že bych se do toho mohla jednou taky pustit...

      Vymazat
  2. Skvělý výtvory! Mně učila kdysi korálkovat teta, ale už to bude pár let, co jsem něco zkoušela vytvořit, a rozhodně se mi nepovedlo něco tak komplikovaného :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Pro srovnání: 2013 vs 2023

Do hospody přijde netopýr, čarodějnice a hraběnka...

Korálky - nové projekty, pt. 14