Otevíráme staré hroby: komiksový speciál

Tak je zde konečně to, co jsem slibovala a za co se budu jednou strašně stydět, že jsem to sem vůbec dala - další výběr z archivu, tentokrát komiksového.

Někteří už mě nejspíš znáte, co se komiksové tvorby týče. Zvlášť té části, kdy udělám stranu nebo dvě a nějak to nechám ležet. Jako například tu... věc... velkolepě plánovaný fankomiks na Hellboye... co to vůbec nedopadlo... Ach jo. Ono se to se mnou táhne už tak od základky, kdy v momentě, kdy jsem vymyslela příběh, připadlo mi jednodušší ho nakreslit než napsat, zatímco dneska to vidím úplně opačně. Sranda, jak se to mění.

Pravda, příběhy tehdy... Když řeknu, že nešlo o ty nejpromyšlenější věci pod sluncem, možná to bude ještě moc jednoduchá formulace. Nalejme si čistého vína, spousta z toho by k plnohodnotnému příběhu sloužila možná tak jako nástin situace. Děj ve zkratce, vysvětlení nula-nula-nic. A jak trapné některé ty nápady byly!

Ale o tom tady mluvit nebudu. Kdybych si to řekla u každého ze zde představených komiksů, nemám sem co dát. Vybrala jsem několik těch "nejlepších", které ani po letech od svého rozpracování neupadly v nemilost a zatracení a... tak vůbec.
Kliknutím na obrázek dostanete jeho plnou verzi. Jestli je to výhoda, to nevím, ale minimálně dialogy by potom měly být čitelnější. Chybí mi scanner...


Název: Upírka Kelly na výletě
Datace: +- 2009, dále přikreslováno v letech 2011, 2012/13 & 2015/16
Děj v kostce: Titulní hrdinka se proti své vůli vydává na "krásnou rodinnou dovolenou" se svým bratrem a jeho přítelkyní. To, co zprvu může vypadat jako pokus "Kterak umořiti vampýra nudou těžce a pomalu", se ovšem rychle mění po setkání s jinou, rovněž znuděnou dívkou stejné povahy a podivného původu.


Dál už mělo prakticky jít o to, jak se Kelly a Mary snaží nějak zabavit & zároveň se pomstít tomu vtipálkovi, který se pokusil K. sejmout hákem. Ne, opravdu v tom neměl prsty její bratr. Mimochodem, mé jedenáctileté já by zasloužilo plesknout za to jeho hrůzné oblečení. A za kreslení výhradně tužkou. A... a... a už toho nechám a popojedem.
*

Název: Čarodějný ples
Datace: 2009, zbytek první strany dokreslen během některého dějepisu školního roku 2012/2013, další strana ve fázi tvorby
Děj v kostce: Kočičí čarodějka žijící sama se jako malé dítě na Vánoce těší na jistou akci, kde by se velmi ráda seznámila s nějakým interesantním kolegou v oboru. Bohužel pokaždé skončí chycena ve zdánlivě nekonečné konverzaci s jedním jediným otravou otravným. A tak se to tentokrát rozhodne změnit - pomocí kouzlem podpořené proměny z ženského časopisu.


Kdybych to náhodou nikdy nedodělala, vězte, že stejně zase skončí u konverzace s jedním jediným otravou otravným - a ráda!
*

Název: Cesta časem
Datace: 2010 (?)
Děj v kostce (a že tady je vysvětlování potřeba, protože u kreslení tohohle se tím NĚKDO vůbec nezdržoval): Sedmnáctiletá Blackie Lesleyová přijde zvláštním řízením osudu k nevšední schopnosti: dokáže libovolně cestovat časem, má-li něco, nač se při přenosu může soustředit. Předmět z dané éry, konkrétní fotografii... nebo jen napsané datum. Ačkoli se jí vše daří držet v tajnosti, jednou se prořekne před svou nejlepší přítelkyní Iris - a prořeknutí se neobejde bez demonstrace.


*velmi, velmi dlouhý záchvat smíchu* Ono to jinak nejde, Když už nic, tak zase ty šaty. Tehdejší pojem o historické módě absolutně neexistující. Au! Ale zase vážně, dobře?
Tahleta původní verze byla taková divná. I když mě fakt hodně ve své době bavila kreslit - dotáhla jsem to ke zhruba třem stranám, než jsem se jedním blbým a ukvapeným rozhodnutím zahnala v příběhu do kouta. Asi o dva roky později vznikla druhá verze, ale ta byla v podstatě jen překreslením téhle, inovace prakticky žádná. I tu jsem si dupla a zařekla se, že to trochu líp promyslím, předělám... A výsledkem byla zatím poslední, třetí verze někdy z loňského roku. Teoreticky by měla být trochu komplikovanější, dávat větší smysl a celkově fungovat lépe než dvě předchozí. Měla by. Jestli bude, to se ještě uvidí.
*

Název: Bez názvu
Datace: 2010/2011
Děj v kostce: Tak a tady jsem koncích, je možné, že si to nepamatuji schválně. Raději. Podle všeho to mělo fungovat hlavně pro vlastní potřebu jako nějaký rip-off francouzské komiksové série Meteor/Sillage (super dílo, mimochodem).


Prý "zamaskovat", no určitě...
Radši popojedem, hm?
*

Název: Schůzka
Datace: 2011, pár okýnek 2012, pár 2016 a kompletní dokončení strany 2018 (na přednášce, ale pst!)
Děj v kostce: Složením celkem klasická fantasy skupinka - mág, bojovník, zbrojmistr a jejich vůdce. A všechno jsou to ženy. Tedy elfky. A na rozdíl od ostatních fantasy skupinek, které existují jen od questu ke questu, vedou i úplně normální, nijak dobrodružný život... dalo by se říct...


Mám pro ty holky slabost. Jsou se mnou v podstatě nejdéle - od první třídy, kdy jediná změna na nich provedená bylo jméno, a to ještě ne u všech. Jejich největší přednost je ta, že se na nich můžu pořádně barevně vyřádit, což někdy potřebuju jako sůl.
Rozhodně to hodlám dokreslit. Jen si ještě vzpomenout, jak jsem to chtěla tehdy ukončit, a případně ten příběh ještě přehodnotit a upravit.
*

Název: Vědmi na Khorinisu
Datace: 2016
Děj ve zkratce: Plánované komiksové pokračování králičí obrázkové série Vědmi v Kolonii, fanfikce na hru Gothic 2: Night of the Raven. Rok od svého šíleného dobrodružství cestou na Festival Fantazie prožívá titulní hrdinka obdobnou situaci - zase cestovala vlakem a zase skončila úplně jinde, než potřebovala. Tentokrát ovšem s nečekaným plottwistem: nikoli cestou DO Brna, nýbrž Z Brna!


Bohové ví, co s tím jednou bude. Jestli s tím vůbec něco bude. Třeba to bude pokračovat ve formě komiksové (mohla bych obohatit jisté fan-fórum), třeba ve formě obrázkové... Však se staly už i divnější věci.
*

Název: Avencast pod útokem (kreslená verze psaného příběhu)
Datace: 2013 a dál
Děj v kostce: "Na nejprestižnější kouzlomrskovské akademii v jisté dimenzi je vznesen nápad, že by se mohli vybrat náhodně tři studenti z cizí dimenze, kteří celí život žili v absolutně nemagickém prostředí, ale mají jistý potenciál - zkrátka experimet nudících se čarodějů. Jelikož náhoda je blbec, jako pokusné objekty jsou vybrány naše známe tři slečny. A jízda začíná." (recyklace odsud)


Zatím nejdelší počin, hehe. Hotové čtyři strany, pátá ve fázi kresby... Ale se základní povídkou jsem se trochu zasekla a bude potřeba s ní hodně pohnout, pokud se chci dostat k tomu jó zajímavému - což mi tak nějak říká, že to potom bude buď fakt MOC náročné kreslení nebo fakt MOC velká zkratka.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

(nejen) Korálkový speciál

Do hospody přijde netopýr, čarodějnice a hraběnka...

Korálky - nové projekty, pt. 14