Konečně jsem zkusila malbu na plátno, hehe

  Dobře, až tak doslova úplně ne. Dostala jsem jen fixy na látku a pak jsem je dlouho neměla na čem využít. To se nakonec vyřešilo v podstatě ve chvíli, kdy jsem si šla koupit nové tenisky. V černé a v mé velikosti už neměli, takže jsem vzala za vděk bílými... a eventuálně se i dostala k tomu, abych je trochu pozvedla patřičně barevným designem.


Chtěla jsem do nich ještě natáhnout ideálně neonově růžové tkaničky, které jsme kdysi měli doma, ale už jsem je nemohla po těch letech najít. Červené ale zafungovaly taky.


*

A nezůstalo jenom u tenisek. 

Postupně jsem nasbírala pár idejí na design na triko a rovněž postupně je začínám realizovat. První a - řekněme - reprezentativnější je tenhle kafkovský.

Trocha kontextu:

Když se Řehoř Samsa jednou ráno probudil z nepokojných snů, shledal, že se v posteli proměnil v jakýsi nestvůrný hmyz. Ležel na hřbetě tvrdém jak pancíř, a když trochu nadzvedl hlavu, uviděl své vyklenuté, hnědé břicho rozdělené obloukovitými výztuhami, na jehož vrcholu se sotva ještě držela přikrývka a tak tak že úplně nesklouzla dolů. Jeho četné, vzhledem k ostatnímu objemu žalostně tenké nohy se mu bezmocně komíhaly před očima.

Co se to se mnou stalo? pomyslel si. 

(F. Kafka, Proměna, 1915)

 

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

(nejen) Korálkový speciál

Do hospody přijde netopýr, čarodějnice a hraběnka...

Korálky - nové projekty, pt. 14