Irmin životopis - o kousek dopsaný! :D

Vědmi 2021: Poté, co jsem si tohle znovu po letech přečetla, můžu říct jen jedno - HOLY FREAKIN' HELL, tohle seriózně potřebuje REVIZI! Sice netuším, kdy by k ní reálně mělo dojít, ale vzhledem k tomu, že jsem tímhle vyinkasovala verbální variantu kopance do ledvin, je ta revize celkem neodkladná.
***

Hellou!
Marika mě dost vytrvale přemlouvala (ale taky dost nenápadně, to mi věřte), ať nejsem zhnilá (neplést se Shnilá) (Zhnilá je speciální stav) a konečně dodělám Irmin životopis.
Jenže se mnou to jak jednoduché není. Já jsem prosím pěkně líná jako veš (nadsázka). Jsem občas schopná poslouchat písničky z mobilu, protože ležím v posteli a Erik (MP3) je i se sluchátky na nočním stolku a já nechci vstávat.
Ale kompromis se našel a já životopis mé milé Irmy dodělala aspoň o část - tedy do konce roku 1945.
Tak co, co si o tom myslíte?


Životopis Irmy Marie Fawllerové (sestaven Vědmou V.G. Ir'loth)
8.5.1915 - narozena v Berlíně do poměrně slušně zaopatřené rodiny
1918 - končí první světová válka, Irma se setkává s Isaacem Rosensteinem (později její nejlepší přítel)
1921 - nastupuje na základní školu
1926 - úspěšně skládá příjmačky na gymnázium
1929 - natajno se vyplížila z domu do nočního klubu, kde jí přiopilý Weber (budoucí "spolupracovník") uřízl jeden z copů. Kvůli tomuto se s ním poprala (zanechala mu na sebe památku v podobě jizvy na spodním rtu) a on ji nakonec sejmul flaškou (po cestě na zem to vzala o hranu stolu a vyrazila si zub). Přísahala si, že se Weberovi jednoho dne nepěkně pomstí. Zaznamenán první ventilovaný záchvat vzteku.
1930 - Rosensteinovi se stěhují, Irma a Isaac se vidí pro dlouhou dobu naposledy
1933 - Hitler se stává německým kancléřem, Irma (v té době už plnoletá) na volby kašle, protože se jí nechce věřit všem těm slibům
1936 - na základě otcova přesvědčování jde zkusit "štěstí" u SS. Bohužel (podle jejího vlastního mínění), vzali ji.
1939 - začíná druhá světová válka, Irma je povýšena, "objevuje" uklidňující účinky tabáku
1941 - kvůli menší protekci a VĚTŠÍ míře přemlouvání je odvelena do Osvětimi. Zde se po jedenácti letech znovu setkává s Isaacem Rosensteinem (o měsíc později, když Irma zrovna není v táboře, je poslán do plynu).
Irma zde také začíná praktikovat výměnné obchody s vězni.
1943 - za kouření za plynovou komorou je převelena do Březinky
leden 1945 - při jedné kuřpauze omylem podpálila krematorium, je projednáváno její další převelení
konec února 1945 - převelena do koncentračního tábora Mellern. Zde se po šestnácti letech od bitky v nočním klubu setkává se svým nepřítelem Weberem
* - zde se skončilo posledně
březen 1945 - setkává se s Alexandrem Kelleym. Mají spolu velmi krásný vztah, který poněkud narušuje morálku všech okolo. Irma přichází s Alexem o panenství.
duben 1945 - Alex jednoho dne zmizí. O pár dní později zjišťuje Irma na prohlídce u gynekologa, že je lidově řečeno "v tom". Všem je jasné, že válka končí a tak spousta esesáků v rychlosti opouští tábor. Weber se nemíní vzdát a s partou nejvěrnějších chce tábor podpálit (nutno podotknout, že měl dost napito). To se mu nepovede a Irma ho zastřelí. Dalšího dne tábor osvobozují Američané, k Irminu překvapení je mezi nimi Alex (syn amerického generála Jamese Kelleyho).
8. 5. 1945 - válka končí, Irma slaví třicáté narozeniny
20.5. 1945 - vrací se zpět domů do Berlína, pochlubit se snoubencem a oznámením, že se rodiče mohou těšit na vnouče. Po návratu zjišťuje, že část jejich domu byla zničena při bombardování a že je její otec mrtvý. Matka se vzdala Rusům s tím, že s nacismem nikdy nechtěla mít moc společného a dost aktivně se zapojila v zájmu pomoci obětem války - tomuto účelu věnovala část rodinného jmění a dokud to bylo nejvíc nutné, pomáhala s péčí o zraněné vojáky.
červen 1945 - zatčena a souzena kvůli tomu, co dělala za války. Nesnaží se nic zapřít a dokonce vše potvrzuje: "Nechci, abyste si mysleli, že zde hodlám tvrdit, že jsem o ničem nevěděla. Nemyslete si ale, že jsem se osobně podílela na zabíjení. Na tomto trvám a budu i nadále." Na základě výpovědí svědků, mezi kterými byli i ti, kteří přežili i díky ní, je osvobozena.
srpen 1945 - s Alexem se stěhují do vlastního domku
20.12.1945 - narodil se jí syn Erik
***
Tadá! :) Možná to někdy dodělám... anebo ne. Ale to se uvidí.
Jdu spát...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

(nejen) Korálkový speciál

Do hospody přijde netopýr, čarodějnice a hraběnka...

Korálky - nové projekty, pt. 14