Představení postav

Hellou! *smrk*
Zrovna umírám při angíně mixované s rýmou, kdyby někdo nemohl pochopit to *smrk* vedle pozdravu. Jsem momentálně doma sama, protože Mutti a Vati jsou u někoho na narozeninách, babi je u kamarádek a spolubydlící zmizli na půdu.

jak jsem psala posledně, počet členů tzv. "staré gardy" se poněkud smrskl a některé nahradila "nová krev" (to nová krev je doslovné, Marika totiž párkrát ude jen krůček od toho, aby někoho nevysála)
Protože téměř zdechám, nechci to nijak protahovat. Beztak mě stojí dost síly napsat i tenhle krátký úvod...


Stará garda:
Vědmi: v podstatě organizátorka výletu. Když se něco špatného stane, má tendence říkat: "Já byla ale blbá, když jsem se sem chtěla vrátit…" Posedlá historií Německa před a během druhé světové. Vlastně ani ne historií, jako lidmi. Ráda s Marikou řeší, kdo s kým kdy a kde spal. Marika to sice řeší podobně, ale už ne tak zapáleně. Ostatní to ignorují, popřípadě to neřeší vůbec.
-
Marika Tepeš: krvelačná upírka, dcera Vlada "Draculy" Tepeše. Obyčejně strašně výbušné povahy, která se dá uklidnit pouze účastí v skupinových akcích typu Zájezd někam. Z vlastního rozhodnutí občas dělá Vědmina bodyguarda. Slashařka, která se tím nijak netají.
-
Severus "Seví" Snape + Lucius "Lusíí" Malfoy: v tomhle "díle" jako pár, kterému se povedlo prosadit své registrované partnerství. Lucius se mimo jiné rozvedl s Narcissou Malfoy-Blackovou, kterou byl donucen si vzít ještě předtím, než zjistil, jak to je s jeho orientací doopravdy. A co je hlavní, oba jsou KOUZLOMRSCÍ! :D Známí též jako "Lektváreček" a "Hádeček". Takto se oslovují navzájem. Ostatním se z toho dělá špatně.
-
Nuada: elfí princ. Byl zasnouben s Blondie, která se s ním z nám neznámého důvodu rozešla. Nuada od té doby nosí snubák jako připomínku nejšťastnějších chvil svého nesmrtelného života pověšený na řetízku na krku. Jenže teď to vypadá, že se z rozchodu oklepává, neboť dost okatě "vyjíždí" po Vědmi. Jeho pokusy bývají obvykle velmi úspěšně bojkotovány. Někdy bývá nazýván "Elf pitomá" či "Jizvička".
-
Blondie: mladší sestra Hellboye, mimo jiné velmi schopná agentka IVPJ. Pár dní po rozchodu s Nuadou se seznámila s jistým Danielem (Danny), za kterého se nakonec provdala. Na dobu vztahu s Nuadou pohlíží jako na největší hloupost, co kdy provedla. Proto vždy, když se se zmíněným elfem nachází omylem na stejném místě, ztrácí buď zájem o věc, nebo ho okázale ignoruje. Od události na London Eye se vyhýbá bitkám, neboť tehdy přišla o levý roh. Taky nemá ráda Nualu, dvojče svého bývalého, a to z jednoho VELKÉHO důvodu.
-
Alice Riddley: starší sestra-dvojče lorda Voldemorta. Aby si ji moc nespojovali s bratrem, kapku si pozměnila příjmení (přidáním Y na konec, ehm...) Svobodná, vždy ochotná k čemukoliv, zvláště je-li ono "cokoliv" nabízeno osobou minimálně ze 70% pohlaví mužského. Stejně jako S a L je kouzlomrsk.
*
Nová krev:
Danny: pohledný mladý elf z bohaté rodiny. Milý, pohodářský, nekonfliktní a milující. Hlavně Blondie miluje snad nade vše. Nedokáže být na nic/nikoho hnusný/zlý. Nechápe nevraživost, kterou vůči němu pociťuje Nuada.
-
Petr Snape: kouzlomrsk, mladší bratr Severuse. Vzhledově se podobá Luciusovi, ale stylem oblékání je v podstatě hippie. Je schopný si vzít na veřejnost žluté sako s knoflíčky ve tvaru miniaturních slunečnic. Kliďas. Zvlášť kladný vztah chová k Marice, která ho neodolatelně přitahuje.
-
Tamara Zajcev-Krauss: humanoidní steampunková ruská robotka, výplod fantazie anonymního vynálezce ze začátku dvacátého století. Do USA se přistěhovala před docela dlouhou dobou, stále má však problémy s některými anglickými slovy (kávovar...). Přes příšerný ruský přízvuk jí občas nejde rozumět. Nosí s sebou v kabelce obvykle pár náhradních dílů, které pasují i do skafandru jejího manžela (Zkouřenec)
-
Johann "Zkouřenec" Krauss: člověk vzezření a konzistence plynného oblaku. "Pohromadě" drží jen díky staromódnímu skafandru, ze kterého navíc občas vypadne nedotažený šroubek. Poznali se s Tamčou díky internetové seznamce - oba šli jako doprovod svým přátelům. Dříve pracoval v IVPJ, pak poznal Tamaru a šéfa poslal do p...ehm...chci říct - dal výpověď. Jeho minulost je těžce nejasná. Je známo jen tolik, že se znal s Hellboyovým nevlastním otcem. A že měl údajně manželku. A byl člověk... normálního vzhledu a skupenství.
-
Garret Danforth: nájemný vrah s malým výkonným reaktorem místo srdce. Dříve nosil místo reaktoru klíček, ale bylo krajně nepraktické pořád z toho vyklepávat prach. Je vysoce inteligentní a ve volném čase čte klasickou literaturu a poslouchá operu. On i jeho žena Alex se už spoustu let snaží udělat si dokonalou svatební noc, jsou ale pořád něčím rušeni (Garretovy objednávky...). V "civilu" nosí brýle, bojí se ale, že by se to v jeho branži prokeclo. Alex ho většinou nepustí ke slovu, když už ale něco řekne, tak to stojí za to ("CO?"). Jeho reaktor mimochodem stejně jako ten Iron manův svítí ve tmě.
-
Alex "Lexí" V.: náboženským založením křesťanka. Jejímu manželovi (Garret) to nevadí, i přes jeho odlišnou víru. I na dálku je rozpoznatelná díky typickému kousku oblečení - růžové bundičce na 100 způsobů. Někdy se Garretovi snaží zavděčit přezpíváním jedné z jeho oblíbených operních árií, bohužel neumí zpívat. Její kňákání se nedá, opravdu NEDÁ poslouchat. Je moc ukecaná, někdy přehnaně upřímná a tedy většinou nepříjemná. Proto se nemá moc ráda s Liz, které Alexino neustálé kecání leze na nervy. Kvůli Garretovu svítícímu reaktoru nemůže usnout.
-
Mai: v podstatě stejný živočišný druh jako Abe (tzv. Rybočlověk). Téměř se s Abem dala dohromady, kvůli oboustranné dohodě jim to ale neklaplo. Mai svého rozhodnutí nyní lituje a strašně nesnáší Abeho současnou přítelkyni Nualu. Tak se všemožně snaží, aby Abe žárlil. Dělá se jí špatně ze všech dopravních prostředků, které mají motor. Jenže je těžko rozpoznatelné, kdy je zelená z důvodu zbarvení kůže či z nevolnosti.
-
Andarien "Andy" Ethereasil: pohledný cizokrajně vyhlížející půlelf s dlouhými černými vlasy a sexy bradkou. Kdysi měl snoubenku (Aminta/Minty), jenže ta mu umřela v důsledku černokouzlomrskovské kletby. Její smrtí je dosud velmi zdrcen. Zvláštní, a velmi temnou, kapitolou jeho života bylo, když se snažil najít pro Minty lék a neváhal kvůli tomu zabít v podstatě vše, co se hnulo. Proto jeho jinak roztomilý obličej "zdobí" velká jizva kolem levého oka. Je striktní vegetarián a to z jednoho velmi osobního důvodu - Marika se ho snaží přemluvit k vyzrazení. Strávil dvanáct let v démonském lágru kvůli svému původu, ale povedlo se mu utéct. Také o tom nerad mluví. Když se ale rozhodne něco z této části života prozradit, obvykle všichni, kdo to slyší, půl noci neusnou. Ve své podstatě pohodář, udržuje dobré vztahy s kýmkoliv. Kouzlomrsk a dobrý alchymista. Jeho nejlepší přítelkyně je malá zelená víla Greenie. Ta ho nazývá "Ňufáček".
-
Greenie: asi patnáct centimetrů vysoká zelená víla s extra hustými zvlněnými zrzavými vlasy. Mluví a vypadá jako bývalá kabaretní hvězda. S Andym se seznámila, když ji jako malý zachránil z pavučiny - od té doby je mu stále nablízku. Pořád se Andyho snaží přesvědčit, aby se přestal zabývat přemýšlením o Minty a o tom, co mohlo být, kdyby... Ovšem z naší dimenze toho zná velmi málo. Takže nastávají vtipné situace, když se snaží Andyho přesvědčit, aby nežil minulostí a vzápětí se ho zeptá na nějakou pro nás naprosto přirozenou věc - třeba co je to motorka. Když si lokne absintu, svítí. Když si lokne moc, je hyperaktivní. Je to na obtíž hlavně v noci. Když létá, v podstatě bzučí.
-
María Loccaseyová: nesmrtelná prokletá barmanka v hospodě U Ducha a prostěradla. Trochu přisprostlá. Její krevní skupina je C2H5OH (líh). Kdysi se seznámila s fantomem Opery a dala mu... nesmrtelnost. Vzali se a adoptovali si dceru Lauru. María mimo jiné neumí vařit - i pokusy udělat kafe dopadají katastrofálně. Má skvělý hlas - dokáže přeřvat přistávající dopravní letadlo. Toto se hodí hlavně při práci v takto rušném prostředí, jako je pohostinství. A když se někde někdo s někým chytne, dokáže onen střet utnout jediným zařváním: "TICHO!"
-
Erik "fantom Opery": tajemný génius žijící dlouhé roky v podzemí Opery Garnier. Kvůli znetvořené pravé polovině obličeje nosí masku - tato skutečnost neuvěřitelně přitahuje Vědmi, která se snaží masku ukořistit pro vlastní ANI TROCHU nesobecké účely ("Hihííí! Jsem fantom Opery!!"). Na rozdíl od Maríi umí vařit. Čichač kytek, zloděj dámských průsvitných punčoch též znám pod přezdívkou "Kytičičíneček". Takto mu smí říkat pouze María a Laura. Ostatní na to ale neberou ohledy.
-
Nuala: vysoká sexy blonďatá elfka s trojkama. To je ten VELKÝ důvod, proč ji Blondie nemá ráda. U žen vzbuzuje závist, u mužů upřímné zaujetí. Tedy, dokud neotevře pusu. To jsou potom perly jak od ústřice. Když se směje, chrochtá. Abeovi to přijde velmi roztomilé. Málokdy však všem okolo. A ještě méně roztomilé to je, když se začne smát ze spaní. Nuadova sestra-dvojče. Její bratr by se k ní radši neznal. Typicky případ blbé blondýny... nebo ne?
-
Abraham "Abe" Sapien: stejně jako Mai je "rybočlověk". Nikdo nedokáže pochopit, jak někdo tak inteligentní a citlivý jako on se mohl dát dohromady s "Blbou blonckou". Většinou to všem dojde po jediném pohledu. Hellboy mu kvůli jisté věci říká "Rybopes". Mimo jiné dobře aportuje. Intelektuál, citlivka, zbožňuje vážnou hudbu a veškerou kritiku na svůj hudební vkus velmi dobře ignoruje.
-
Elizabeth "Liz" Sharmanová: pyrokinetička. Svou "schopnost" objevila, když jí bylo jedenáct a dovoloval si na ni drzý kluk od sousedů. Vypálila tehdy celou ulici, přičemž zemřeli její rodiče a starší bratr. Takhle ji objevili lidé z IVPJ. Ve zmíněném IVPJ se setkala se svým současným partnerem Hellboyem, se kterým má dvě děti. Poslední dobou se chová divně, vypadá to, že něco tají.
-
Hellboy: syn Satana a čarodějnice, který bojuje za stranu dobra. Na Zemi se objevil 23. prosince 1944 v důsledku černokouzlomrskovského nacistického rituálu. Našli ho spojenečtí vojáci (mimo jiné i jeho adoptivní rodiče - profezorro Trevor Bruttenholm a pilotka Sarah "Amber" Anansie - Bruttenholmová). Jeho původní jméno zní Anang un Rama, spojenci ho pojmenovali Hellboy. V této době trochu praštěný, i když dobrý, otec dvou roztomilých, i když hyperaktivních, dětí, které má se svou přítelkyní Liz. V některých situacích sakra zapomnětlivý. Ale jinak skvělý kamarád. Svou mladší sestru Blondie má taky rád, jejího bývalého přítele Nuadu ale nesnáší z hloubi duše (kvůli jisté citlivé věci).
*
Bez kterých by to nešlo:
Karel 2: nový řidič. Poctěn výsadou doprovázet naše hrdiny na jejich cestě na Briťácké ostrovy. Jeho předchůdce byl této pocty zbaven poté, co provedl jistou věc, která se na řidiče zájezdního autobusu opravdu nehodí (kdo četl první díl, ví. Kdo ne, nechť si jej laskavě přečte).
-
Hajzldědek: zlodějský vyběrač "daní" na záchodech kdesi v Německu. Mezi námi, opravdu si myslíte, že jsme jej mohly vynechat?
***
Tak, doufám, že se s novými členy sesympatizujete :) Pokud se vám někdo zalíbil již podle popisu, klidně mi napište názor :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

(nejen) Korálkový speciál

Do hospody přijde netopýr, čarodějnice a hraběnka...

Korálky - nové projekty, pt. 14