Svatba aneb WTF? - část 1

Ták, nezávislá poloelfí produkce Vědmi a spol. vám přináší slibovanou povídku "Svatba aneb WTF?" Je to rozdělené na dvě části, druhá potřebuje ještě napsat. Ale nosím ji v hlavě, to vám říkám.

Svatba aneb WTF?

Část první - Co se dá svěřit chlapům?

"Sešli jsme se zde, abychom…" 

"… se ztřískali do němoty!" 

"Drž hubu, Tuggere!" 

"Tak já teda začnu znova - sešli jsme se zde…" 

"… abychom pohřbili i poslední zbytek Macovy důstojnosti!" 

"Drž už sakra hubu!" 

"Klid, brácho, klid!"

Asi takhle probíhala jistá konverzace jednoho pátečního odpoledne v kavárně, kde se sešli bratři Macavity, Munkustrap a Rum Tum Tugger. Scházeli se tak jen málokdy a i tohle byla výjimečná událost. Tugger s Munkusem totiž pomáhali svému staršímu bratrovi s chystáním svatby.

Všichni tři dorazili do kavárny asi okolo druhé, jenže ani o hodinu a půl později se debata nehnula požadovaným směrem. Munkus se sice snažil udržet konverzaci v požadovaném směru, tento záměr mu byl však úspěšně narušován Tuggerovými vtipnými připomínkami. Mac sice mladšího brášku sice pokaždé na chvíli umlčel slovy "Drž hubu!", nezdálo se však, že by měla valný účinek. Ještě mezi tím občas zavrčel věty typu "Ztráta času" a "Stejně to nevydrží dýl než rok!"

Tohle všechno mělo za následek jediné - po oné hodině a půl byl Munkus na pokraji svých psychických sil (nebyl zvyklý na to, že by ho někdo neposlouchal), Mac byl stále pesimistický a Tugger měl stále dobrou náladu. Tato skutečnost také silně lezla na nervy oběma dříve zmíněným.

"Já to vzdávám!" prohlásil Munkus a objednal si alkoholické mlíko.

"Konečně rozumná řeč, brácho," zhodnotil toto tvrzení Macavity a poprvé za celou dobu se zasmál. 

Tugger si taky přisadil svou: "A bráškovi bys neobjednal ani to blbý kakao?" Munkus, ze všeho okolo úplně na prášky, nakonec ani nevěděl, jak se stalo, že objednal Tuggerovi sakra silného turka. Přihlédneme-li k faktu, že po požití určitého množství kofeinu se Tugger měnil z vtipného na jízlivého, Mac se při pohledu na své dva mladší bratry královsky bavil. Vypadalo to, že celé setkání skončí tragickým neúspěchem. Tedy…

Kavárnou zazněl zvuk zvonku zavěšeného nad dveřmi, což ohlašovalo, že se nejspíš zase někdo ztratil a sem zabloudil čistě omylem. 

"Čauky, Cómo." 

Cóma, nedostatkem spánku trpící majitel kavárny, ospale zvedl hlavu. Když zjistil, že jsou to jen jeho dvě stálé zákaznice, zívl a znovu usnul, objímaje přitom pokladnu. Místní už byli na tohle prostě zvyklí.

Obě příchozí se zasmály do dlaní a vykročily ke stolu, kde seděli naši tři bratři.

Verena, první z příchozích, si energicky přitáhla od vedlejšího stolu židli, na kterou se zrovna chystal někdo usadit, otočila ji opěrkou ke stolu a obkročmo se na ni posadila. Meryl, druhá příchozí, si o něco méně energicky sedla na okenní sedátko vedle Tuggera. 

"Zdar, co se řeší?" zeptala se hned Verena, zatímco Meryl objednávala kafe a kapučíno bez příchutě. 

U stolu vládlo poněkud trapnější ticho. Čistě proto, že Munkustrap, nenavyklý na alkohol, byl ze svého pití poněkud mimo, a Tugger se před dokončením otázky zvedl a odešel na záchod. Macavity byl zticha jen kvůli tomu, že se s oběma dívkami nehodlal bavit. V některých věcech byl opravdu jako malý.

"Dobře," poznamenala Verena. "Jako bych se na nic neptala." 

"Na co ses neptala?" ozvalo se za ní a ona se lekla tak, že si skoro rozlila kapučíno na kabát. 

"Tuggere! Ty demente!" zaječela, načež se s trhnutím probral Cóma, který když si uvědomil, že nic nehrozí, zase usnul. Meryl zachovala klid. 

"Ptala se, co tady řešíte." 

"Jo ták," zatlemil se Tugger. "Pomáháme tady Macovi naplánovat fakt nejvíc dokonalej pohřeb... totiž... svatbu" 

"Drž hubu, Tuggere!" zavrčel Mac, který se touto poznámkou cítil znemožněn. 

"Aha," řekla klidně Meryl. "Takže vy tady řešíte takovou událost tím stylem, že se jeden opije, druhý, zmatený kofeinem, bude do okolí vypouštět rádoby vtipné připomínky a ten, kterého se to týká nejvíc, se ani nebude snažit se k tomu nějak dobrat?"
*
Dotaz pro ty, co si to opravdu přečetli - která postava se vám líbí? Prosím odpovědi :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

(nejen) Korálkový speciál

Do hospody přijde netopýr, čarodějnice a hraběnka...

Korálky - nové projekty, pt. 14