PSM - pokračování třetí

Zrovna mě vám chytla celkem tvůrčí nálada, tak si vychutnejte čerstvé pokračování povídky "Prej světová metropole". A já se ptám - MÁM POKRAČOVAT DÁL?
-
Kde jsme minule skončili -
"Co potřebuješ?" zeptal se jí. VŽDYCKY, když začala Blondie někoho chválit, něco potřebovala. Tím jí dokonale vzal vítr z plachet, takže se zmohla jen na zmatené zablábolení: "Cože?"


Její výraz "WTF?" byl dokonalý.

Chvilku bylo trapné ticho. Vlastně, ticho je trochu nadnesený pojem, uvážíme-li, že na výstavě bylo dalších cca 150 lidí. Blondie nebyla schopna slova, a tak se rychle snažila nenavazovat oční kontakt. 

Fakt, že se v Abeově přítomnosti začínala VŽDY červenat, mluvil za sebe. Asi po pěti minutách se Abe rozhodl vzájemné mlčení prolomit. 

"Takže…tys mi chtěla něco říct, nemám pravdu?" 

Blondie, jemně červená na tvářích (překlad: rudá až za krkem), začala na prst namotávat pramínek vlasů, přičemž se dala do vysvětlování.
Když asi po deseti minutách skončila - bylo zvláštní, že vynechala slova jako "gumová kachnička" a "supermegakrutopřísněhustěmazácký vesmírný dělo" - Abe se jen povzbudivě usmál. Z vlastní zkušenosti věděl, jak moc umí Hellboy ztrapnit ostatní (včetně sebe) na veřejnosti, a proto Blondiinu nabídku neodmítl. Kdyby však jen trochu nahlédl do jejích myšlenek, jasně by viděl velké "YES!"

Překvapivě zbytek výstavy proběhl tak ideálně, jak si lze představit. Blondie jdoucí těšně vedle Abea pozorně naslouchala jeho výkladu a byla z jeho přítomnosti takřka v sedmém nebi. Abe byl zase moc šťastný, že může někoho ohromit svými znalostmi, aniž by mu dotyčný třikrát v jedné větě neskočil do řeči slovem "Další". Liz byla ráda, že se jí povedlo zmizet z IVPJ. Nebýt toho, že se "Velký červený" málem poblil u vypreparované trávicí soustavy (komplet), bylo by všechno opravdu téměř dokonalé. Tento dojem měly však totálně zkazit nadcházející události.
*
Jó, je to trochu krátké, ale zato čerstvé! :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

(nejen) Korálkový speciál

Do hospody přijde netopýr, čarodějnice a hraběnka...

Korálky - nové projekty, pt. 14