Nová povídka

Zdarec, lidé drazí.
Však víte, jak jsem tu vyprávěla o tom, že jsem byla v Práglu na výstavě těch mrtvol (přičemž mi do toho Nuada ustavičně kecal). No a tehdy když jsem se nudila v Palladiu, začala jsem promýšlet novou povídku. 


Tak zaprvé, aby nebyly zmatky - vymyslela jsem Hellboyovu mladší sestru (trefená patnáctka s jménem Blondie /podobnost s tou ze Sucker Punche je čistě náhodná/, ale životopis možná jindy). 

Zadruhé - není to zdaleka tak hotový, jelikož jsem to začala psát v pátek večer a teď si ještě formuju myšlenky, co a jak napsat dál.
Zatřetí - je možnost, že jsem byla ovlivněná tou knížkou, kterou jsem si tam tak pracně ulovila (no vážně, knihkupectví BYLO DALEKO :D) 

Tož tu je:
"Prej světová metropole"
Krucinál, to je děs! pomyslela si drobná černovláska, když se snažila zaposlouchat do výkladu o vývinu dětské lebky v průběhu těhotenství. Ne, že by výstava The Human Body 2012 byla nějaké extra psycho, ale fakt, že tam naše hrdinka jela i se zbytkem "rodiny", dojem z dokonale uchovaných mrtvých Asiatů stažených z kůže trochu kazil. I když "trochu" bylo celkem slabé slovo...

Když Blondie vyhrála v jedné časopisové soutěži dvě vstupenky na již zmíněnou výstavu, byla zpočátku štěstím bez sebe. Nosila je v kapse jako poklad a čekala na vhodnou příležitost, kdy to oznámit svému staršímu bratrovi. Přeci jen to mohl být zajímavý zážitek. 

Jenže... První příležitost se naskytla poměrně brzo, ale stejně brzo byla zmařena tím, že v tu nejnečekanější chvíli (ostatně jako vždy) se rozječel poplach a byla nutnost jít rychle do akce. Při příležitosti č. dva měl on něco neodkladného na práci a tak se na záležitost s výstavou skoro zapomnělo. Ale pak konečně...

Stála za dveřmi od WC a v ruce držela oba díly kliky, kterou předtím z již zmíněných dveří šikovně vytáhla nejdřív zevnitř a poté, co tam její bratr vešel, i z venku. Těchhle vydíracích triků se v sirotčinci naučila víc než dost. 

"Ty jseš blbá!" vyjádřil se na její adresu Hellboy. "Okamžitě tam vrať tu kliku!" 

Blondie měla štěstí, že zapomněl na svou kamennou pěst. Nejen, že by rozbitím dveří utrpěl její přemlouvací plán, ale šéf IVPJ, dr. Manning, by taky nebyl právě nadšený. Zahihňala se a začala mluvit o soutěži, o vstupenkách... a než se nadála, seděla vytlemená ve vrtulníku cestou na Prahu. Těžko však říct, jestli se bylo vůbec čemu 'tlemit'.

Po důkladném vyslechnutí plánu a ukázání vstupenek Hellboy prohlásil, že je to sice super, ale že "tady nechce nechat Liz samotnou". 

Blondie tedy šla za Liz, s původním úmyslem jí říct, aby to "Velkýmu červenýmu" rozmluvila, ale přemlouvání se změnilo ve vysvětlování typu 'proč vlastně' a nakonec nejmladší členka "Elitního vyšetřovacího týmu" ani nevěděla, jak došlo k tomu, že pyrokinetička Elizabeth Sharmanová letí na "mrtvolí výstavu" s nimi. Ještě se k tomu navíc nějak připletl i 'poloryba' Abraham Sapien.

Ostatně, zpět k výstavě. Jak už bylo řečeno na začátku, ne že by samotná expozice byla nějak přehnaně děsivá. Blondie se jen cítila velmi trapně kvůli své dospělé společnosti. Tedy, ne snad že by Abe prováděl nějaké zvlášť nepřístojné věci, jako ona tehdy... no, to je fuk. O lidském těle toho věděl dost na to, aby ji mohl doučit na pomalu vysokoškolskou úroveň, takže se jen tak procházel mezi exponáty a tu a tam si i poslechl něco z toho, co říkala "průvodkyně". Ne, Abe nebyl ten problémový...
----------------------------------------------------------------------
No, není to zdaleka dodělaný, což jsem už říkala a je to taky vidět. Proto prosím o kritiku, abych věděla, či zveřejňovat pokračování (až bude), či si to nechat pro sebe...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

(nejen) Korálkový speciál

Do hospody přijde netopýr, čarodějnice a hraběnka...

Korálky - nové projekty, pt. 14