Povídka :3

Tak jsem se vám rozhodla na vlastní nebezpečí předložit takovou ukázku toho, jak to vypadá, když Vědmu chytne spisovatelská nálada. 
 
Je to taková krátká blbost o 250ti slovech, jak to má ostatně i v názvu. Psala jsem to jako takovou ptákovinu k jedné hře (Avencast, pro přesnost)... 

Jak říkám, jen na vlastní nebezpečí !! :D 

p.s. - klidně mi vyjádřete váš názor, kritika není na škodu a je jako vždy vítána


Krátká blbost na 250 slov

Kap, kap, kap.... na zem odkapával zbytek slizu smíchaného s krví, ale jeho to nijak nevzrušovalo. Ležel tam na kamenné zemi a přemítal o tom, co se to vlastně stalo. Dostal se až do chrámu a zabil Morgatha. Ten ho ale stihl trefit nějakou kletbou, která mu z těla vysávala život. 

Neměl už ani dost energie na přenesení se pryč. Zachránil sice svět, ale to ho už tak moc nezajímalo. Prostě teď pomalu umíral ve světě, o kterém skoro nikdo nevěděl, že existuje. 

Od jeho "zavraždění" uběhlo už pět minut. Jakákoliv pomoc by už přišla pozdě. Kdyby nějaká přišla... Oblečení měl prosáklé svou krví z mnohých tržných a sečných ran. Šest minut. Jeho tělo pomalu chladlo. Bylo mu divné, že ještě žije. Tak dlouho... 

Najednou nad sebou uslyšel hlas. Sice dívčí, ale nezněl jemně ani nijak pištivě. Zněl spíš tak nějak mírně chraptivě a nakřáple. "Ku*va!!" ozvalo se nad ním. "Zabili Billyho! Parchanti! No co už..."
 
Věděl, že to musí být halucinace. Zavřel oči a čekal jen na to, až konečně přijde ten věčný klid, o kterém už tolik slyšel... 

Ale nic se nestalo. Místo naprostého uvolnění cítil, jak opět získává energii a v žilách mu opět proudí život....

--------------------------------------------------------------------------------
"Chm... první se zaposlouchám do soundtracku Mamma Mia! a pak ten blbej zvonek. Ani pauzu jsem si nedala... To se už příště vážně vůbec nesmí stát!" pomyslela si Vědma. Protáhla se a podívala se na svůj nový dotykový mobil. "Cože?! Takovejch hodin? Vždyť já prošvihnu Futuramu!"
Konec



*Do 250 slovného rozsahu se mimo jiné počítá i slovo konec
**Podle skutečné události (teda až na místo, postavu a úmrtí)
***Autorova poznámka se nepočítá

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

(nejen) Korálkový speciál

Do hospody přijde netopýr, čarodějnice a hraběnka...

Korálky - nové projekty, pt. 14